Vindgips

Vindgips er fremstillet til udendørs brug, hvor det anvendes som vindspærreplader på den kolde side af ydervægge i en ventileret facade. De store fordele ved at vælge vindgips er, at pladerne er lette at bearbejde, vejer ikke så meget som fibercementplade og at de er også billigere end fx fibervindspærreplader samt ikke mindst, er affaldet lettere at håndteret/sortere.

Vindgips består af en gipsplade beklædt med et vandafvisende dæklag af karton. Vindgipspladernes popularitet er voksende, fordi de er diffusionsåbne og har brandhæmmende egenskaber på samme måde som traditionelle gipsplader. Den lavere pris er naturligvis også med til at gøre vindgips til det foretrukne valg for mange.

Vælg mellem flere typer vindgips

Den traditionelle vindgips er vandafvisende, diffusionsåben og brandhæmmende. Den kan anvendes i temperaturer mellem 10 og 40 grader, og den skal hurtigst muligt beskyttes af den endelige facadebeklædning. Den kan dog godt stå ubeklædt i kortere perioder under normale vejrforhold.

Har du brug for en vindgipsplade, som ikke skal dækkes af facadebeklædning med det samme, skal du vælge Weather Defence-vindspærreplader. Disse vindgipsplader kan stå uafdækket i helt op til 12 måneder, hvilket gør dem velegnede til fx murvæg, hvor konstruktionen tager længere tid. Desuden er Weather Defense 100 % modstandsdygtige over for skimmelsvamp.

Indholdsfortegnelse