Fiberforstærket gipskartonplade

Har du brug for ekstra holdbare gipsplader, er træfiberforstærket gipskartonplade det gode valg. fiberforstærket plader er forstærket med træ- og glasfibre og har en imprægneret gipskerne, hvilket giver et særdeles stærkt og holdbart materiale. Træfiberforstærket gipskartonplade er mere slagsfast end traditionelle gipsplader, og samtidig er det ekstremt fugtafvisende. Materialet er desuden diffusionsåbent, hvilket vil sige, at fugt i den bagvedliggende konstruktion kan trænge ud gennem materialet.
De store fordele ved fiberforstærket plader er, at det er ekstremt holdbart og lige så let at arbejde med som almindelige gipsplader. Derfor finder det anvendelse i en lang række byggeprojekter og egner sig også godt til offentlige bygninger som skoler og hospitaler, hvor der er brug for ekstra modstandsdygtighed. Træfiberforstærket gipskartonplader øger desuden sikkerheden ved at være ekstremt brandsikkert.

Fiberforstærket gips er ekstremt holdbart og modstandsdygtigt

Træfiberforstærket gipskartonplader er mere modstandsdygtigt end almindelige gipsplader og får ikke så let mærker og hak i overfladen. Derfor egner det sig til adskillige formål og byggerier, og du får sjældent behov for at reparere skader i fx vægge.

Derudover er fiberforstærket gipsplader endnu mere lydisolerende end klassiske gipsplader og bidrager dermed til et behageligt lydmiljø i de rum, hvor det anvendes. På trods af de forbedrede egenskaber er træfiberforstærket gipskartonplade stadig let at arbejde med, og pladerne vejer 15 % mindre end traditionelle gipsplader. Når du skal tilpasse plader, foregår det stadig ved at ridse med en hobbykniv og herefter knække pladen. Du har dermed ikke brug for elektrisk værktøj eller andre hjælpemidler.

Den miljøvenlige måde at bygge på

Når du vælger træfiberforstærket gipskartonplade, skåner du miljøet. Træfiberforstærket gipskartonplade er 100 % genanvendelige og kan bl.a. bruges til fremstilling af nye gipsplader, og de er samtidig mere miljøvenlige at fremstille end traditionelle gipsplader. Desuden har de den fordel, at du kun skal bruge et enkelt lag gips i stedet for to, når du fx bygger skillevægge. Du bruger dermed færre ressourcer for at nå frem til et endnu bedre resultat, som på længere sigt kommer til at kræve færre reparationer og mindre vedligeholdelse.

Vores træfiberforstærket gipskartonplade, LaDura Premium, er registreret i databasen for byggeprodukter, der kan indgå i svanemærket byggeri.

Fiberforstærket gips giver den nødvendige styrke med et enkelt lag

Når du bygger med traditionelle gipsplader, kræver det mindst to lag plader – sommetider endda tre. Med træfiberforstærket gipskartonplade kan du nøjes med det ene lag, hvilket også betyder en pladsbesparelse. I større byggerier kan denne forskel blive afgørende og måske endda give plads til et ekstra rum, fordi væggene er tyndere.

Med et enkelt lag kan den fiberforstærkede gips bære helt op til 50 kg, hvad enten du har brug for at hænge noget op i et loft eller i væggen. Endnu en fordel ved ophængning i fiberforstærket gips er, at den er skruefast selv uden plugs.

Har du spørgsmål til vores træfiberforstærket gipskartonplade, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere om vores fiberfortstærket gipskartonplade, LaDura Premium, her.

Indholdsfortegnelse