DA EN

Fibergips

Har du brug for ekstra holdbare gipsplader, er fibergips det gode valg. Fibergipsplader er forstærket med træ- og glasfibre og har en imprægneret gipskerne, hvilket giver et særdeles stærkt og holdbart materiale. Fibergips er mere slagsfast end traditionelle gipsplader, og samtidig er det ekstremt fugtafvisende. Materialet er desuden diffusionsåbent, hvilket vil sige, at fugt i den bagvedliggende konstruktion kan trænge ud gennem materialet.
De store fordele ved fibergips er, at det er ekstremt holdbart og lige så let at arbejde med som almindelige gipsplader. Derfor finder det anvendelse i en lang række byggeprojekter og egner sig også godt til offentlige bygninger som skoler og hospitaler, hvor der er brug for ekstra modstandsdygtighed. Fibergips øger desuden sikkerheden ved at være ekstremt brandsikkert.

Fibergips er ekstremt holdbart og modstandsdygtigt

Fibergips er mere modstandsdygtigt end almindelige gipsplader og får ikke så let mærker og hak i overfladen. Derfor egner det sig til adskillige formål og byggerier, og du får sjældent behov for at reparere skader i fx vægge.

Derudover er fibergips endnu mere lydisolerende end klassiske gipsplader og bidrager dermed til et behageligt lydmiljø i de rum, hvor det anvendes. På trods af de forbedrede egenskaber er fibergips stadig let at arbejde med, og pladerne vejer 15 % mindre end traditionelle gipsplader. Når du skal tilpasse fibergipsplader, foregår det stadig ved at ridse med en hobbykniv og herefter knække pladen. Du har dermed ikke brug for elektrisk værktøj eller andre hjælpemidler.

Den miljøvenlige måde at bygge på

Når du vælger fibergips, skåner du miljøet. Fibergipsplader er 100 % genanvendelige og kan bl.a. bruges til fremstilling af nye gipsplader, og de er samtidig mere miljøvenlige at fremstille end traditionelle gipsplader. Desuden har de den fordel, at du kun skal bruge et enkelt lag gips i stedet for to, når du fx bygger skillevægge. Du bruger dermed færre ressourcer for at nå frem til et endnu bedre resultat, som på længere sigt kommer til at kræve færre reparationer og mindre vedligeholdelse.

Vores fibergips, LaDura Premium, er registreret i databasen for byggeprodukter, der kan indgå i svanemærket byggeri.

Fibergips giver den nødvendige styrke med et enkelt lag

Når du bygger med traditionelle gipsplader, kræver det mindst to lag plader – sommetider endda tre. Med fibergips kan du nøjes med det ene lag, hvilket også betyder en pladsbesparelse. I større byggerier kan denne forskel blive afgørende og måske endda give plads til et ekstra rum, fordi væggene er tyndere.

Med et enkelt lag kan fibergipsen bære helt op til 50 kg, hvad enten du har brug for at hænge noget op i et loft eller i væggen. Endnu en fordel ved ophængning i fibergips er, at den er skruefast selv uden plugs.

Har du spørgsmål til vores fibergips, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan også læse mere om vores fibergips, LaDura Premium, her.

Indholdsfortegnelse