Fibercementplanker

Populariteten er stor, og anvendelsesmulighederne mange, når vi taler om fibercementplader. Mange foretrækker fibercementplader frem for andre materialer, fordi de er lette at arbejde med, lette at vedligeholde og kan bruges til adskillige formål.

Fibercementplader fås med forskellige overflader og farver, ligesom der findes forskellige typer plader til specifikke formål. I det følgende kan du læse mere om deres særlige egenskaber, hvordan de typisk anvendes og med hvilke fordele.

Hvad er fibercementplader?

Pladerne består, som navnet antyder, af cement og fibre. Mere konkret er bestanddelene cement, vand, kalk og fibre af cellulose og plast. Fibrene er med til at give fibercementen ekstra styrke, der betyder, at pladerne både er slagfaste og vejrbestandige og derfor særdeles velegnede til udendørs brug. Yderligere fordele består i, at materialet hverken kan rådne eller brænde.

Tidligere gik fibercement under betegnelsen eternit og blev især brugt til tage. Mange forbinder måske stadig eternittage med det skadelige asbest, men det har været forbudt at anvende asbest i fibercement siden 1987.

Den helt store fordel og måske også den udslagsgivende faktor i forhold til materialets store popularitet er, at det er vedligeholdelsesfrit. Fibercementplader skal hverken males eller have andre former for behandling – en lejlighedsvis rengøring og evt. algerens er alt, der kræves, for at holde pladerne i pæn og præsentabel stand.

Hvor kan du bruge fibercementplader?

Fibercementplader kan bruges adskillige steder, men ses særligt ofte på facader, gavle og udhæng. Fælles for placeringerne er, at de er i kontakt med vejr og vind, og at de kan være svært tilgængelige med den malerpensel, som er påkrævet, hvis man vælger traditionelle løsninger i træ. Bruger du fibercementplader, skal du hverken klatre på stiger eller på anden måde anstrenge dig for at nå de mere ufremkommelige steder, malerarbejdet kan kræve.

Fibercementplankerne monteres som facadebeklædning eller stern. Her er de store fordele, at plankerne ikke rådner eller bliver angrebet af svamp.

Find en fibercementplade, der passer til dit behov

Der findes et væld af farver og forskellige prægede strukturer, du kan vælge mellem, hvis du vil beklæde fx en facade med fibercementplader. Nogle fibercementplader er præget for at ligne træ, mens andre imiterer et mere beton-agtigt udseende. Du kan også finde plader, der egner sig til at blive malet, hvis du ikke kan få opfyldt dine farveønsker på andre måder.

Nogle fibercementplader er fremstillet til helt specifikke formål som fx udhængspladen af fibercement. Den har naturligvis de samme positive egenskaber som de øvrige fibercementplader, og så er det desuden let at montere spots i pladen. Også vindspærrepladerne kan nævnes som fibercementplader med et helt særligt formål.
Du kan se hele udvalget af fibercementplader hos BMC her. Har du spørgsmål til nogle af produkterne i vores sortiment, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Indholdsfortegnelse