Brandgips

Brandgips er en særlig form for gipsplade, som kan bruges indendørs, hvor der er et særligt behov for brandsikring. Det vil ofte være i erhvervsbygninger eller offentlige bygninger som kontorer, skoler og hospitaler, men brandgips kan også bruges i private hjem til brandsikring af fx trækonstruktioner og bærende vægge eller som en del af væggen mellem hus og en integreret garage.
Ligesom traditionelle gipsplader er brandgipsplader lette at arbejde med og lette at tilpasse ved hjælp af en almindelig hobbykniv.

Hvad er forskellen på brandgips og almindelige gipsplader?

Traditionelle gipsplader virker i sig selv brandhæmmende, fordi de indeholder vandmolekyler, der frigives ved brand. Frigivelsen af vandet er med til at forlænge den tid, gipspladen kan modstå branden. Det samme gælder for brandgips, men de brandtekniske egenskaber forstærkes yderligere af flere faktorer.
For det første skal tykkelsen på brandgips være mindst 1,5 cm, hvor traditionelle gipsplader som regel ikke er mere end 1,25 cm tykke. Derudover er brandgips forstærket med eksempelvis glasfiber som vores brandgips fra Siniat, hvilket også øger modstandskraften. Gipsen kan også være forstærket af mineraler og ler.

Indholdsfortegnelse