Tagpap-shingles

Tagpap-shingles er i det store og hele det samme som tagpap, men de er udformet som mindre stykker med små “tunger”, der gør dem lettere at arbejde med end de store stykker eller ruller tagpap. De kan lægges som et enkelt lag, hvis taghældningen tillader det, og er derfor populære på pavilloner, legehuse og skure.

Her kan du læse alt, du har brug for at vide om tagpap-shingles, deres anvendelsesmuligheder og fordelene ved at vælge shingles.

Hvad et tagpap-shingles?

Selv om man kan forledes til at tro noget andet på grund af navnet, er der ikke pap i tagpap-shingles. Tidligere har tagpap indeholdt såkaldt kludepap bestående af bomulds- og uldfibre, men i dag består materialet i stedet blandt andet af en kerne af polyester eller glasfilt, som giver større styrke og længere holdbarhed. Kernen er omgivet af asfaltbitumen, som er asfalt blandet op med kemisk materiale som eksempelvis syntetisk gummi.

Tagpap-shingles adskiller sig fra den traditionelle tagpap ved at være skåret i mindre stykker, der lægges ind over hinanden ved tagdækning. De giver et helt andet udtryk end de store, glatte tagpapflader, man kan opnå med tagpap i plader eller ruller. Samtidig er de lettere at lægge, hvilket gør dem til et mere oplagt valg for gør det selv-folket.

Hvad kan tagpap-shingles bruges til?

For mange gør det selv-entusiaster er det tiltalende, at tagpap-shingles ikke behøver underpap, men kan monteres direkte på en egnet overflade. At overfladen er egnet til shingles vil sige, at den er tør og helt plan, så taget kan lægges uden ujævnheder. Overfladen kan for eksempel bestå af en tagkrydsfinerplade eller af brædder med fer og not.

At montere tagpap-shingles kræver en taghældning mellem 15 og 90 grader. Har taget en lille hældning, skal der underpap på først – det er ikke nødvendigt på tage med større hældning. Du bør ikke arbejde med shingles i mindre end 10 graders varme, og det er altid en god ide at blande shingles fra forskellige pakker for at udjævne den farveforskel, der sommetider kan være mellem dem.

I princippet kan tagpap-shingles bruges på alle typer bygninger på grund af deres begrænsede vægt. De er dog særligt populære på carporte, skure, pavilloner, legehuse og andre enkle bygninger.

Hvad er fordelene ved at vælge shingles?

Tagpap-shingles har et væld af fordele, som har givet dem deres nuværende store popularitet. Nogle af dem er bl.a.:

  • De er lette at montere selv uden hjælp fra fagfolk.
  • Princippet med overlapning giver et dekorativt og levende udtryk, som mange godt kan lide.
  • Ved store taghældninger er det muligt at montere tagpap-shingles direkte på et velegnet underlag uden underpap.
  • Der kan vælges mellem flere forskellige farver for at opnå det ønskede udtryk.
  • Tagpap-shingles er en økonomisk overskuelig løsning med en lav pris pr. m2 sammenlignet med andre materialer.

Vil du vide mere om tagpap-shingles og de varianter, vi har i vores sortiment, er du altid velkommen til at kontakte os hos BMC Danmark. Vi vil med glæde besvare dine spørgsmål.

Indholdsfortegnelse