Vådrumsgips

Plader af vådrumsgips bruges normalt i vægkonstruktionen i rum med vandpåvirkning – såkaldte vådrum. Et badeværelse vil altid betegnes som et vådrum pga. den store vandpåvirkning i fx en bruseniche, men et bryggers med gulvafløb er også vådrum.
Vådrumsgips består af en kraftig, glasfiberforstærket gipskartonplade med en vandafvisende gipskerne. Fordi vådrumsgips består af mere gips og mindre luft end traditionelle gipsplader, er de også tungere. Selve pladerne er armeret med glasfiber for at modstå fugt, mens pappet i pladerne har fået en silikoneimprægnering.

Hvornår skal du bruge vådrumsgips?

Der gælder særlige regler vægkonstruktionen i vådrum, og de samme regler gælder ikke nødvendigvis i hele rummet. Et vådrum er nemlig delt op i henholdsvis vådzoner og fugtige zoner, hvor en vådzone er en del af rummet, der jævnligt udsættes for direkte vandpåvirkning. Resten af badeværelset er en såkaldt fugtig zone, dog betegnes alle vægge i meget små badeværelser som en del af vådzonen.

Du skal bruge vådrumsgips i stedet for almindelig gips til væggene i både vådzoner og fugtige zoner. Vådrumsgips sættes typisk op i to lag, hvor samlingerne i det inderste og yderste lag sidder forskudt i forhold til hinanden. I vådzoner skal du desuden bruge en PVC-beklædning eller en MK-godkendt vandtæt flisebeklædning for at beskytte yderligere mod vandet.

Vores 13 mm vådrumsplade fra Siniat kan du finde her.

Indholdsfortegnelse